Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Woonkamer Kollum: met elkaar mens zijn

Woonkamer Kollum

Elke dinsdagochtend is het weer een gezellige drukte in de Woonkamer in Kollum. In een mooie, open ruimte waar je jezelf meteen welkom voelt, word je welkom geheten door een van de gastvrouwen. Dankzij de inzet van de vrijwilligers, onder leiding van Therese Faber (oud-stagiaire van Solidair Friesland), gebeuren hier mooie en waardevolle dingen.

In het begin, bijna twee jaar geleden, was de opkomst klein maar bleek de inzet van de vrijwilligers juist extra groot. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Nu zitten hier elke week meer dan tien personen aan de koffie. Momenten van gesprek met een lach en een traan. Af en toe prachtige workshops en regelmatig breien voor een goed doel. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke sfeer. Een plek die voor iedereen is!

Verbinding

Het is mooi om te zien dat, ook al wordt de Woonkamer vanuit de PKN geïnitieerd, het geen kerkelijke koffieochtend is. Allerlei mensen zijn ooit binnengekomen en zijn blijven hangen. Ook mensen die als vluchteling of nieuwkomer in Kollum zijn komen wonen, hebben de Woonkamer gevonden. Het is geweldig om zo met elkaar mens te zijn. Dat het niet gaat om problemen, hulp of kwetsbaarheden, maar dat het gaat om mensen.

Naast de Woonkamer in Kollum heeft Solidair Friesland op meerdere plekken Woonkamers waar mensen elkaar ontmoeten, waar verbinding is en sociale inclusie. Zo geloven wij dat het een simpel concept is om op zoveel meer plekken mensen bij elkaar te brengen. Misschien ook wel in uw stad of dorp?