Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Warme woonkamer Kollumerzwaag geopend

opening warme woonkamer kollumerzwaag april 2023

Na weken van voorbereiding was het dan zover: donderdag 13 april werd de warme woonkamer bij de opvangboerderij van Lichtpunt in Kollumerzwaag geopend. Het was gezellig druk en vijftien mensen hadden zich gelijk al opgegeven voor de warme maaltijd.

Lichtpunt beschikt over een prachtige ontmoetingszaal, die tot nu toe vooral op zondag werd gebruikt. De stichting speelde al langer met de gedachte om ook doordeweeks iets met de ontmoetingsruimte te doen. Voor de eigen bewoners, maar vooral ook om verbinding te leggen met de dorpsbewoners.

Toen Solidair Friesland een paar maanden geleden Lichtpunt benaderde met de vraag of ze mee wilden werken aan een warme woonkamer, kon dat moment dus niet beter worden gekozen.

Er volgde een gesprek met Machiel Talsma, directeur-bestuurder van Lichtpunt Opvang en Ontmoeting, die aangaf dat de woonkamer er wat hem betreft zo snel mogelijk mocht komen. Ook de bewoners en vrijwilligers waren enthousiast. Er werd een projectgroep gevormd die voortvarend aan de slag ging en in korte tijd de organisatie op poten had.

Geslaagde start

Op donderdag 13 april vond de opening plaats. Het was gelijk gezellig druk en zo’n vijftien mensen hadden zich ook al opgegeven voor de warme maaltijd. De lokale omroep RTV-NOF maakte een mooie sfeerimpressie, die ook door Omrop Fryslân werd uitgezonden.

Tot de zomer is de woonkamer op donderdagmiddag nog acht keer geopend. Voor wie dat wil, is er om 18.00 uur een warme maaltijd.

Themamiddag

Een keer per maand is er een themamiddag. De eerste is op donderdag 25 mei om 15.00 uur. Lieuwe Bijleveld, voorzitter Stichting Zendingsfeesten Veenklooster, komt dan vertellen over de organisatie van dit jaarlijkse festival.