Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Vrijwilligersavond taalvrijwilligers en Taalvrijwilligers gezocht!

Vrijwilligersavond taalvrijwilligers en Taalvrijwilligers gezocht!

Op de tweede vrijwilligersavond van taalvrijwilligers stond de uitwisseling van informatie over de taalmethode centraal. De deelnemers en de vrijwilligers blijven enthousiast, ondanks het grote verloop onder de bewoners en ondanks de geregelde onrust als gevolg van de slechte kwaliteit van de opvang. Hopelijk komt er snel een oplossing.

Kleurrijk Fryslân zoekt taalvrijwilligers
Taalvrijwilligers gezocht!

Houd jij van taal en wil je iets betekenen voor de bewoners van de noodopvang WTC in Leeuwarden? Word dan taalvrijwilliger bij Kleurrijk Fryslân! Eind vorig jaar zijn we gestart met het bieden van taallessen aan vluchtelingen. Ontzettend dankbaar en waardevol werk! Je leert mensen de Nederlandse taal op een laagdrempelige en praktische manier, waarmee je hun wereld vergroot. Wegens succes zijn wij op zoek naar meer enthousiaste vrijwilligers. Ervaring is niet vereist, plezier wel!

Wie ben jij?

  • Je hebt belangstelling voor andere mensen en culturen.
  • Je bent enthousiast, initiatiefrijk en sociaal vaardig.
  • Je bent geduldig en flexibel. Niet iedereen spreekt bijvoorbeeld de Engelse taal.
  • Je bent op een vast dagdeel in de week inzetbaar. Een taalles duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur.
  • Je vindt het geen probleem om zelf op zoek te gaan naar lesmateriaal dat past bij de behoefte van jouw deelnemers. Er is in de loop der tijd ook genoeg materiaal verzameld waar je inspiratie uit kunt halen.

Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur een e-mail naar taallesnoodopvang@kleurrijkfryslan.org o.v.v. ‘vrijwilliger’.