Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Verbinden, vasten en feesten!

Verbinden, vasten en feesten!

Op woensdag 20 maart 2024 is er een cultuuravond georganiseerd voor en door jongeren van friend4friend. Een cultuuravond in het teken van vasten roept een diepgaande gedachte op van reflectie, spiritualiteit en gemeenschap. Het bracht de jongeren samen in een sfeer van ingetogenheid, waarbij ze deelnemen aan culturele activiteiten en vieringen die doordrenkt zijn van de betekenis van vasten.

Tegelijkertijd biedt een cultuuravond in het teken van vasten een gelegenheid om de culinaire en culturele aspecten van vasten te verkennen. Door het proeven van traditionele vastengerechten en het ervaren van rituelen die gepaard gaan met vasten, kunnen de jongeren een dieper inzicht krijgen in de rijke diversiteit van vasten over de hele wereld.

In Leeuwarden organiseerden we een bijzondere avond voor de friend4friend jongeren. De locatie was prachtig versierd en bood leuke extra’s zoals een fotobooth en een klassieke Polaroidcamera voor mooie foto’s. Op tafels lagen kaartjes met vragen over het onderwerp vasten, waarover jongeren onderling met elkaar in gesprek konden gaan. Twee jongeren deelden hun ervaringen met het vasten tijdens de Ramadan en een priester sprak over het christelijke vasten. Na afloop was er ruimte voor vragen en reflectie, gevolgd door een gezamenlijke maaltijd. Met een opkomst van meer dan vijftig jongeren kunnen we terugkijken op een geslaagde avond!