Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Fiets over? Geef hem door!

Iedereen Fietst

Solidair Friesland steunt Iedereen Fietst

Het project Iedereen Fietst is gestart om vervoersarmoede in de gemeente Leeuwarden tegen te gaan. Wij vinden dat ieder kind een fiets nodig heeft. Zo komt een kind meer in beweging en kan het zich zelfstandig verplaatsen. Hiermee komt een kind letterlijk en figuurlijk verder. Daarnaast wordt een kind fietsvaardiger en daarmee verkeersveiliger.
De vraag naar fietsen is vanaf de start van het project ‘Iedereen Fietst’ in de gemeente Leeuwarden enorm. De voorraad fietsen kan dus altijd aangevuld worden. De ANWB heeft recent een landelijke campagne gelanceerd. Wij willen vanuit onze samenwerking met het ANWB Kinderfietsplan graag hierbij aanhaken. Heb je nog een fiets in de schuur staan die je niet gebruikt, of waar wat mee is? Doneer die fiets! Wij zijn er erg blij mee. Samen met partners zoals Stichting Werkplaats Oud-Oost, Piter Jelles De Brêge en Caparis knappen we fietsen op en stellen ze beschikbaar aan kinderen uit gezinnen waar weinig financiële middelen zijn.
De fiets(en) kun je zelf afleveren bij de werkplaats Oud-Oost in de Ouddeelstraat 9 in Leeuwarden. Zij zijn geopend op maandag t/m donderdag van 09.30 – 15.00 uur.
Ook kunnen wij de fiets ophalen als onderdeel van de ANWB-service. Meld dan de fiets(en) aan op de site van de ANWB. Kijk voor meer informatie op www.iedereenfietst.frl.