Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Solidair Friesland is verhuisd met gemengde gevoelens

Iedere bezoeker die ik mag ontvangen op ons kantoor, begint over de bijzondere plek. En dat is ons kantoor in het Titus Brandsma huis ook. Wat een historie ligt hier. Heel wat gesprekken, bakjes koffie en die (ik overdrijf maar een beetje) lichte zweetgeur van hardwerkende mensen in projecten en diaconie. En toch gaan we verhuizen. Waarom?

Het valt ons best zwaar om van deze mooie en historische plek weg te gaan. Maar we lopen langzaam aan wel vast om kantoor te hebben op deze plek. We passen er met 14 teamleden en 10 stagiaires niet meer echt makkelijk in. We hebben twee kamers om te werken en het gebeurt niet zelden dat er niet genoeg plek is. En dan nog: je concentreren tussen bellende en overleggende collega’s? Ik geef het je te doen.

Ook de wet- en regelgeving vraagt van ons dat we de zaken als werkgever goed op orde hebben. Een nieuw kantoor is daarin een belangrijke stap. We zijn blij dat we een mooie plek gevonden hebben in het Stationskwartier. [foto nieuwe kantoor invoegen]

Vlakbij het station staat het oude postsorteercentrum. Dat is nu een bedrijfsverzamelgebouw. Organisaties waar we wel verwant aan zijn, hebben er ook een kantoor. Dat is goed voor ons netwerk. Het is een pand dat duurzaam ontwikkeld wordt en sociaal geïntegreerd in de nieuwe wijk die om het Stationskwartier gebouwd gaat worden.

Dus hoewel we met gemengde gevoelens onze plek aan het Bonifatiusplein verlaten, zijn we ook blij dat we een nieuwe plek krijgen. Er is dan genoeg ruimte voor iedereen, kantoormeubilair dat zorgt dat je je werk goed en gezond kunt doen en dan ook nog een leuke sfeer om in te werken.

Wil je komen kijken? Dan alvast een save the date! Op zaterdag 29 juni houden we ‘open huis’. Dat is onze verjaardag. We worden 70 jaar en we vieren dat graag met jullie op onze nieuwe plek: Snekertrekweg 1, 8912 AA te Leeuwarden