Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Solidair Friesland, Bedankt!

Willem

Zoals te lezen was in de nieuwsbrief van afgelopen maand Mei ben ik al sinds 2011 bij Solidair Friesland betrokken. Ik begon net aan mijn studie Accountancy aan de Hanzehogeschool te Groningen toen ik samen met mijn broertje (Sebastiaan) gevraagd werd door de penningmeester (Peter) of wij niet eens naar de bedrijfsvoering van Solidair Friesland wilde gaan kijken en hier een verbeter rapport konden opstellen. Het doel was destijds om de dagelijkse werkzaamheden verder te professionaliseren. Zo zegt, zo gedaan. De klik was eigenlijk direct gemaakt met Jan en Carla. Tijdens de studie periode verbonden geweest bij Solidair en na mijn studie ben ik een half jaar werkzaam geweest bij Solidair.

Dit half jaar gaf mij de mogelijkheid om op zoek te gaan naar een passende baan in de accountancy. Die had ik eind 2014 gevonden. Met Solidair afgesproken dat ik wel de financiën kon blijven doen en eens in 2 weken op een avond de administratie doen in Leeuwarden.

Het was soms wel even een opgave om na het werk naar Leeuwarden te gaan, alleen de positieve energie die ik ontving en de leuke werkzaamheden maakte het toch altijd weer goed. Dit hebben we een aantal jaar zo gedaan. Toen we bij Solidair de beslissing hadden genomen om meer te gaan doen in de cloud, maakte dit het een voor mij eenvoudiger om meer vanuit huis te gaan doen i.p.v. fysiek op locatie te zijn. Dit was een fijne ontwikkeling. De zorg was er toen der tijd hoe zal het contact gaan en verliezen we elkaar niet teveel uit het oog.

Het antwoord hierop is nee. Het contact met Carla liep altijd fantastisch, we wisten elkaar altijd te vinden en een belletje was altijd snel gemaakt. Met Jan was er altijd email verkeer en zo nu en dan een belletje. De korte lijnen met de penningmeester zorgde er ook voor dat alles goed kon verlopen. Nadat we over waren gegaan in de cloud, ging ook het boekhoud systeem over. Dit bracht weer nieuwe werkzaamheden met zich mee. Ik zorgde voor de financiële administratie en de ICT waar ik kon.
Sinds 5 jaar ben ik werkzaam bij een internationale organisatie en hiervoor zat ik regelmatig in het buitenland. Door corona werk ik nu al 1,5 jaar thuis. Alleen als ik weg was maakte het soms wel eens lastig om de administratie te doen. Nu ik niet meer kan reizen, vergt dit ook dat ik veel ’s avonds aan het werk ben en dat ik merk dat ik in de weekenden niet de tijd had voor de leuke persoonlijke dingen. Dit heeft mij dan ook doen besluiten om te stoppen met Solidair.
Sinds 2,5 maand zijn Anita en ik de werkzaamheden aan het overdragen. Dit gaat prima, het overleggen via Microsoft Teams en een dagje samen in Leeuwarden is goed om zo het e.e.a. af te stemmen. Het voelt fijn om per 1 juli de deur achter mij dicht te doen en op een afstandje te volgen hoe het met Solidair in de toekomst zal gaan. Ik wens Solidair Friesland alle goeds voor de toekomst. Het is niet altijd even makkelijk, maar het is een fijne gedachte dat er een organisatie is die wat voor de maatschappij kan betekenen!

Jan en Peter, bedankt voor alles!
 Anita heel veel succes met het voortzetten van de werkzaamheden.
Natuurlijk wil ik het team Solidair en het Bestuur van Solidair bedanken voor de fijne samenwerking al deze jaren.
Het ga jullie goed,

Willem