Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Roger Dragstra nieuwe teamleider Solidair Friesland

Roger Dragstra

Als opvolger van Jan Bosman heeft het bestuur Roger Dragstra uit Leeuwarden per 9 januari 2023 benoemd als nieuwe teamleider. Tot aan het pensioen van Jan neemt Roger de taken waar en werken ze samen aan een soepele overdracht. Roger stelt zich kort aan ons voor.

Met een achtergrond in kerk en in de samenleving is de stap naar Solidair Friesland eigenlijk snel gemaakt. Voor mij komen die twee werelden samen in Solidair.

Met een ruime ervaring in het leiding geven in de kerk en christelijke organisaties (Youth for Christ en Navigators), ben ik een persoon die in de praktijk gevormd is. Naast mijn studie theologie ben ik gevormd door het werk in de kerk en daarbuiten. Altijd op zoek naar de verbinding tussen theorie, kennis en praktijk.

Zelf ben ik geraakt en geïnspireerd door het evangelie. Goede woorden voor het goede leven. Ik gebruik zelf graag het beeld van iemand die met zijn rug vast zit aan kerk en geloof en zijn gezicht en handen gericht heeft naar de maatschappij. Geloven op maandag, zou je ook kunnen zeggen.

In Solidair ben ik graag ik actief, omdat we als organisatie in de haarvaten van de maatschappij komen. Twee jongeren die samen optrekken. Een warme woonkamer in Kollum. Een contact om aan de goede kant van de financiële lijn te blijven of weer te komen en nog veel meer van die mooie, kleine contacten. Zelfs in grote projecten zoals Friends4Friends en de ondersteuning van Oekraïense vluchtelingen gaat het om het kleine en persoonlijke.

Mensen voor mensen, maar als het zo uitkomt ook 1 mens voor 1 mens dus. In het kleine, het eenvoudige, zit de kracht. Zinvol aanwezig zijn, je eigen menszijn delen en ruimte scheppen voor een ander zonder zelf klem te komen staan.

Van harte hoop ik om samen met ons mooie team, het bestuur en de beleidsgroep het goede werk dat er nu al is te versterken. We werken samen aan een bredere samenwerking in de maatschappij, zowel kerkelijk als buiten kerkelijk. Want we blijven heel graag nog heel lang doorgaan om mensen voor mensen te activeren.

Stel je prijs op persoonlijk contact of een persoonlijke kennismaking? Neem dan contact op via rdragstra@solidairfriesland.nl of 06-28343062

We doen ons werk van giften, fondsbijdragen en subsidies. Wilt u ons werk steunen? Dan horen we dat graag en zoeken we samen naar een passende mogelijkheid om aan ons werk bij te dragen.