Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Flechtlingen Wolkom

Flechtlingen Wolkom

Afscheid bewoners Noodopvang

Op 20 september werd afscheid genomen van een aantal bewoners van de Noodopvang in het WTC. Algemeen bekend was dat deze opvang slecht was. Kleurrijk Fryslân en Solidair Friesland hebben een jaar geleden aangegeven de gemeente in deze noodsituatie te helpen door wat medemenselijkheid aan deze mensen aan te bieden. Sindsdien zijn er zo’n 150 vrijwilligers actief geweest met taalactiviteiten en kinderactiviteiten. Collega’s Marianne Landheer en Geeske de Vries hebben de vrijwilligers daarbij ondersteund. Eind september is deze periode afgesloten. De taalvrijwilligers deden dit met een feestelijk pizza-party in de ruimt aan de Edisonstraat. Deze ruimte was een ‘thuis’ voor de mensen. Daar voelden zij zich welkom. We hopen dat ze elders in Nederland weer een nieuw ‘thuis’ hebben gevonden.

Welkom Oekraïners!

Vanaf 1 november zijn collega’s Geeske en Marianne extra druk met de begeleiding van het vrijwilligerswerk voor de opvang van Oekraïners in de gemeente Leeuwarden. Ook hier gaat het om taalactiviteiten en kinderactiviteiten. In november stonden al direct enkele kinderactiviteiten gepland, zoals een spelletjesmiddag met oudhollandse spelletjes, georganiseerd in samenwerking met personeel van de ING-bank. En natuurlijk een lampionnenoptocht op Sint Maarten. Binnenkort wordt ook weer begonnen met de taal- en ontmoetingsactiviteiten.

> Zie het filmpje op Youtube

Ontmoet elkaar in Leeuwarden!
Kom jij ook?

Wie? Platform Flechtlingen Wolkom organiseert ‘Welkom in Leeuwarden’, een ontmoetingsavond voor vrijwilligers, vluchtelingen en iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk voor vluchtelingen.
Waarom? Een avond waar kennismaking en ontmoeting in Leeuwarden centraal staat. Kennismaking met andere vrijwilligers, met organisaties, met vluchtelingen. In de ontmoeting is er ruimte om te leren van elkaar, en te kijken naar de toekomst. Via gesprekken, inhoudelijke informatie, hapjes & muziek.
Wat? In een viertal keuzeworkshops maak je kennis met andere vrijwilligers en vluchtelingen. Ontmoeten en elkaar groeten staat centraal. Het wordt een inspirerende avond!
Waar? De Schakel, Havingastate 7, Leeuwarden.
Wanneer? 29 november om 19.30 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19.15 uur.

Aanmelden wordt op prijs gesteld. Dat kun je doen door een mail te sturen naar flechtlingenwolkom@solidairfriesland.nl Neem gerust een vriend(in), vluchteling of goede buur mee!

Flechtlingen Wolkom is een initiatief van Solidair Friesland, de Friese Raad van Kerken, Classis Fryslân, Kleurrijk Fryslân en VluchtelingenWerk.