Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Noodopvang Leeuwarden en AZC Sneek

Flechtlingen Wolkom

Vanaf 18 maart zou in het WTC in Leeuwarden een noodopvang voor maximaal 600 vluchtelingen geopend worden. Vanwege de coronacrisis is de opvang van de eerste vluchtelingen uitgesteld tot zeker na 6 april. Hoewel het onduidelijk is wanneer de eerste vluchtelingen willen de kerken en Solidair Friesland hen te zijner tijd graag verwelkomen en wat voor hen betekenen. Daarbij sluiten we aan bij het COA, dat de regie heeft over alle vrijwilligersinitiatieven.

Voor het AZC in Sneek is Solidair Friesland ook op zoek naar maatjes die wat voor een nieuwkomer willen betekenen. Hoewel alles tot zeker 6 april is stilgelegd, doet Solidair Friesland toch alvast de oproep om u aan te melden wanneer u hierin interesse hebt of er meer over wilt weten.

Wilt u maatje in Sneek worden of wat voor deze vluchtelingen in Leeuwarden betekenen, houd dan de website of facebookpagina van Solidair Friesland in de gaten. U kunt ook contact opnemen met Caroline Doelman om u aan te melden of om meer informatie op te vragen.