Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Nominatie Waarderingsprijs KNR voor Caroline Doelman

Nominatie Waarderingsprijs KNR voor Caroline Doelman

De Konferentie van Nederlandse religieuzen (KNR) heeft het Arm en Rijkspel – naast vijf andere projecten – genomineerd voor de KNR-Waarderingsprijs 2021. Een prachtige erkenning voor het spel en voor Caroline Doelman. Met het Arm-en-Rijk-spel raken kinderen, leerkrachten en ouders met elkaar in gesprek over wat armoede met kinderen doet. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat armoede onder kinderen bestaat en welke effecten dat heeft op hun ontwikkeling. Het Arm-en-rijk-spel helpt scholen om dit gesprek op gang te brengen. Het spel is ontwikkeld door de collega’s van de Vonk in Tilburg. Caroline heeft het aangepast aan de actualiteit en als spel nóg aantrekkelijker gemaakt om er met kinderen (tussen ca. 10 en 15 jaar) mee te werken. Het is ook geschikt voor de kindercatechese.

De katholieke M.A.-organisaties waren overigens met drie projecten goed vertegenwoordigd bij de uitreiking van de KNR-Waarderingsprijs in den Bosch. Op een van de foto’s staan zij schouder aan schouder en in de bloemen gezet: Caroline Doelman van Solidair Friesland met Mirjam Schuilinga van De KIM en Jan Bosman van Solidair Friesland.
De meeste stemmen gingen naar een prachtig logeerproject voor nieuwkomers. Alle projecten werden – terecht – als winnaars beschouwd en ontvingen een mooie financiële bijdrage. Felicitaties voor Caroline en voor het Arm en Rijks-spel. De eerste oplage van het spel was snel uitverkocht. Vele scholen halen het jaarlijks uit de kast, bijvoorbeeld bij de week van het geld of naar aanleiding van de viering van Sint Maarten. Er is nog voorraad van de tweede oplage. De kosten zijn € 50,00. De eerst 25 bestellingen kunnen wij voor € 30,00 aanbieden. Het spel is ook te huur, en wij kunnen zorgen voor begeleiding.

Zie KAR – Kinderen en Armoede project voor meer informatie.
> Lees hier het openingswoord door abt Bernardus, voorzitter KNR, bij de uitreiking van de KNR waarderingsprijs