Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Lichtpuntjes in de duisternis

Lichtpuntje in de duisternis

We kunnen nu allemaal wel een lichtpuntje gebruiken.
Maak een lichtpuntje voor thuis of voor de buren of voor opa en oma of voor iemand die nu alleen thuis is… of voor je vader of moeder of anderen die je helpen met je huiswerk….…of voor iemand die nu niet kan werken…of voor iemand die nu extra lang en extra hard moet werken…of voor……….

Hoe kun je dat doen?

Zoek een glazen potje waar bv groente in gezeten heeft. 
Maak het goed schoon.
Dit potje of potjes kun je versieren met papier, zorg dat er licht doorheen kan komen. Bv: Scheur kleine stukjes en plak die op de buitenkant van het glas of plak stickers op het glas. Je kunt het ook versieren met nagellak in allerlei kleurtjes. Doe er een waxinelichtje of een ledlichtje, zet het voor het raam en doe het vanavond nog aan. 

Iedereen kan elke dag meedoen

Deze lichtjesactie is van mensen voor mensen. Iedereen kan meedoen. Soms is er zelfs een extra aanleiding om een lichtje op te steken. Er zijn veel religieuze momenten, feesten en periodes die bij uitstek momenten zijn om die lichtpuntjes te laten zien. 

Geef je lichtpuntje door!

Maak er een mooie foto van als het kaarsje of lampje brandt. Of maak een kort filmpje als je het potje aan het versieren bent of als je het lichtje aansteekt.
Je kunt het doorgeven aan cdoelman@solidairfriesland.nl
Dan komt het op Facebook en instagram.

En laat het ons ook via dit adres weten als je een mooie tekst weet of een mooi voorbeeld van hoe mensen elkaar helpen. Ook die lichtpuntjes kunnen we goed gebruiken!

Zorg dat jij zo’n lichtpuntje bent!

Een leerling van Aquamarijn heeft 2 prachtige lichtpuntjes gemaakt! Er zijn nog meer kinderen uit deze klas bezig. Mooie voorbeelden die uitnodigen om ook mee te den aan de Actie Lichtpuntjes.
Speurtocht

https://kevinvisser04.wixsite.com/quizspeurtocht