Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Jongerenprijs Kerk en Wereld

Jongerenprijs Kerk en Wereld

Misschien ben of ken jij wel iemand die kansarme jongeren coacht en helpt, of breng je jongeren vanuit allerlei achtergronden bijeen voor een betekenisvol gesprek? Wat als jij degene bent die eenzaamheid bij een aantal jongeren kan doorbreken, zodat zij zich gezien en gehoord weten? Of ben jij degene die christelijke spiritualiteit weet te verbinden aan de sportschool?

Kerk en Wereld wiljongeren en jongerenorganisaties uitdagen om hun dromen concreet te maken en in actie te komen. Jongeren waarderen jongerenprojecten Van 22 november -12 januari 2020 kunnen jongeren en jongerenorganisaties hun ideeën aanleveren op www.jongerenprijs2020.nl. Inzendingen worden zichtbaar in woord en beeld, zo inspireer je andere wereldverbeteraars. Na de sluitingsdatum ontvang je een uitnodiging om jouw mening te geven over de andere inzendingen. Dat doe je heel eenvoudig door te stemmen op de drie projecten die in jouw ogen een prijs verdienen. Daarna is jouw projectdeelname definitief en ontvang je jouw toegangsbewijzen voor het Wereldverbeteraarsdiner. Op donderdag 19 maart 2020 ontmoeten alle wereldverbeteraars elkaar tijdens het Wereldverbeteraarsdiner. Dit diner op een mooie locatie is de gelegenheid bij uitstek om idealen te delen, je te laten inspireren en van elkaar te leren. Tijdens het diner ontvangt ieder project (schriftelijk) feedback op het ingediende plan. Zo kun je verder met jouw idee of concept. Tijdens het diner hoor je ook hoe jouw project is gewaardeerd door de andere wereldverbeteraars en de jonge juryleden. De tien projecten die van de wereldverbeteraars de meeste stemmen hebben ontvangen, krijgen per project € 1.000,-. De hoofdprijs van € 10.000,- gaat naar het project dat door de jonge jury is gekozen als meest innovatieve project.

Meedoen?
Heb jij een plan of idee dat aansluit bij een van de drie onderstaande thema’s? En ben je een jongere of maak je deel uit van een organisatie die werkt voor, door of met jongeren in de leeftijdsgroep van 12-35 jaar? Download dan het deelnameformulier op www.jongerenprijs2020.nl. Je idee moet aansluiten bij een of meer van de drie thema’s van Kerk en Wereld, te weten: verbinden; christelijk geloof actualiseren en praktiseren; ontmoetingen tussen levensbeschouwingen.