Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

In dierbare herinnering aan Hellen Oudenhooven

Hellen Oudenhooven

Op vrijdag 24 april is Hellen Oudenhooven overleden.

Ze was 64 jaar en woonde in Witmarsum. Sinds 29 september 2016 maakte zij deel uit van de beleidsgroep van Solidair Friesland. Ze was actief in de locatie Witmarsum van de Zalige Titus Brandsma Parochie en dacht actief mee met ons beleid. Ze was mede vanwege haar beperkingen goed op de hoogte van de regelgeving, en van de ervaringen van mensen met een beperking in het dagelijkse ‘verkeer’. In het kader van een ronde langs diaconale projecten kregen we een kijkje in de keuken van de eet- en kookclub in Witmarsum.

Hellen had het initiatief voor dit project genomen. De eerste periode kwam de eet- en kookclub bijeen in het voormalige parochiehuis ’t Arkje in Witmarsum. Wij voelden ons direct welkom. Ze vond het belangrijk dat iedereen zich daar thuis kon voelen en zelf ook meedoet door te koken, te genieten van het eten, verhalen te vertellen, of te helpen bij de afwas.
Het belangrijkst is dat je er bent, zeker wanneer je het soms moeilijk vindt om mee te komen in deze samenleving en in deze tijd. Ze was – onbedoeld maar wel van harte – het stralende middelpunt van deze activiteit.

Een echte verbinder. Als ik haar wel eens op haar werk op het gemeentehuis in Sneek ontmoette had ze als het even kon altijd  even tijd voor een hartelijke begroeting.

We gaan haar missen. Helaas is ze er nu zelf niet meer, maar haar inzet zal anderen blijven inspireren.
We zullen haar in dankbaarheid herinneren als een dierbare en betrokken meedenker en meedoener.

Jan Bosman