Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Het Arm en Rijkspel

Het Arm en rijkspel

De nieuwe oplage van het Arm en Rijkspel is geleverd. Het ziet er weer mooi en aantrekkelijk uit. Intussen is het onder andere door studenten pedagogiek een paar keer gespeeld op basisscholen en buitenschoolse opvang. De studenten gaven aan dat de kinderen het erg leuk vonden om het spel te spelen en dat zij ook op een mooie manier in gesprek kwamen over arm en rijk en wat dat voor leeftijdgenoten kan betekenen. Ook beseften ze dat niet altijd alles kan wat je graag wilt als er niet genoeg geld is en dat er keuzes gemaakt moeten worden. De leerkrachten die hierbij betrokken waren, reageerden eveneens positief omdat het spel ook henzelf aan het nadenken zet of zij de signalen van armoede wel opmerken bij hun leerlingen. Kinderen zijn vaak erg goed in het verbergen daarvan.

Omdat het belangrijk is dat er een spelbegeleider bij het spelen van het spel aanwezig is, zoekt Solidair Friesland mensen die als vrijwilliger ingezet kunnen worden op scholen en natuurlijk ook scholen die met het spel aan de slag willen gaan. Daarvoor biedt Solidair Friesland een training aan. De studenten pedagogiek kunnen ook op scholen ingezet worden. Daarnaast is het spel ook geschikt om met (kerkelijke) jongeren vanaf ongeveer 9 jaar te spelen en het gesprek aan te gaan over bijvoorbeeld delen met elkaar.

Het spel kost € 50 exclusief verzendkosten en is vooral geschikt voor groep 6-8 basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De studenten pedagogiek zijn ook bezig met het ontwikkelen van een versie van het Arm en Rijkspel voor studenten.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Caroline Doelman.