Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Friend4friend wint Kansfonds Inspiratieprijs

Friend4friend wint Kansfonds Inspiratieprijs

Het was al een verrassing dat friend4friend Noord-Nederland één van de drie genomineerden was voor de Kansfonds Inspiratieprijs 2024. Dat friend4friend de eerste prijs – een wisselbeeld van St. Christoffel en een geldbedrag van € 5.000 – kreeg is helemaal fantastisch. Een geweldige opsteker en waardering voor dit project dat jonge nieuwkomers koppelt aan jonge Nederlanders.

Zowel bij de jury als bij de publieksstem was friend4friend nummer één. Het juryrapport geeft aan: “Door de persoonlijke benadering helpt dit project veel jongeren een stap verder in het leven. Een benadering waar niet alleen de nieuwkomer-jongeren baat bij hebben, maar zeker ook de Nederlandse jongeren. Een mooi voorbeeld van hoe je door verbinding, interesse en openheid kunt thuisgeven!”

Van de drie genomineerde projecten en de prijsuitreiking tijdens de Kansfonds Inspiratiedag is door KRO-NCRV een uitzending gemaakt voor het programma Kruispunt. Voor friend4friend is het duo Jildou en Samra gevolgd door Leeuwarden. ‘Door met Jildou op te trekken lukt het me om me veel beter thuis te voelen’ zegt Samra over haar maatje. En Jildou vertelt enthousiast dat ze veel van Samra leert over de Pakistaanse cultuur. Het gebeurt best regelmatig dat er mooie vriendschappen ontstaan en dat het contact van de jongeren blijft, ook na het project. Ook zijn er filmbeelden van de groepsactiviteit met workshops dans, drum en rap gemaakt. Een mooie activiteit om talenten te ontdekken en verbinding te maken door anderen te ontmoeten.

Het winnen van deze inspiratieprijs heeft ook mooie publiciteit opgeleverd voor het project en een stimulans om de komende jaren door te gaan. Zeker ook omdat wij geloven dat de samenleving beter wordt als je elkaar leert kennen en dat je zelf gelukkiger wordt als je iets doet voor een ander. Friend4friend brengt deze twee aspecten samen. De jongeren gaan als koppel aan de slag als vrijwilliger en ondernemen samen en met anderen verschillende activiteiten die ze zelf bedenken en organiseren. Door een half jaar wekelijks met elkaar op te trekken leren de jongeren elkaars leefwereld kennen terwijl ze tegelijk zinvol aan de slag zijn.

Kijk de Kruispuntuitzending van zondag 17 maart met friend4friend terug: [https://npo.nl/start/serie/kruispunt_1/seizoen-35_1/kruispunt_337/afspelen]