Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Friend4friend

Friend4Friend

Vlak voor de zomervakantie is een nieuw friend4friend duo gestart: Alaa en Aline. Na een eerste kennismaking met elkaar zullen zij in de loop van augustus ook met vrijwilligerswerk gaan starten. Ook zijn we samen wezen lunchen met het friend4friend duo Lamia en Natasja. Zij konden direct hun ervaringen delen omdat zij rechtstreeks van een project van St. Present kwamen. Natasja en Lamia hadden die ochtend nog onkruid uit een tuin van een oudere vrouw verwijderd. In totaal hebben zij vier projecten voor St. Present uitgevoerd. Wat hen het meeste is bijgebleven zijn de mooie gesprekken. Daarnaast mooi om te zien dat hun inzet voor de ander er echt tot doet.
In september hebben zich 7 nieuwe Nederlandse jongeren gemeld om met friend4friend mee te doen. In Drachten is een eerste friend4friendduo gevormd dat vanaf oktober samen (sport)activiteiten voor vrouwen in het AZC gaan organiseren in het kader van het programma #Meedoen. Ook in Sneek en Leeuwarden zullen op korte termijn een aantal friend4friendduo’s starten. Zij hebben er veel zin in. Daarnaast heeft een aantal nieuwkomers zich aangemeld en zijn we dringend op zoek naar nog meer Nederlandse jongeren die graag samen wat willen betekenen voor de samenleving en elkaar.

Interesse? Meld je aan bij Caroline Doelman, cdoelman@solidairfriesland.nl. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden in Sneek en andere plaatsen in Fryslân!