Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Cursus Budgetmaatjes Súdwest-Fryslân

Cursus Budgetmaatjes Súdwest-Fryslân

 Dinsdagavond 28 september hadden we, na lange tijd, de eerste cursusavond voor nieuwe en de ervaren Budgetmaatjes. Deze avond werd verzorgd door Robert Colijn en Marjo Huisman. Zij is sociaal raadsvrouw in de gemeente Súdwest-Fryslân en werkzaam bij Sociaal Collectief. Robert hield een voordracht over presentiewerk. Wat houdt dit nu precies in en al gauw werd duidelijk dat iedereen binnen het project onbewust al presentiewerk verricht. Een onverwachte en mooie ontdekking voor velen. Marjo heeft duidelijk gemaakt hoe we als budgetmaatjes het beste overzichten kunnen maken, waar we op moeten letten, wat er wel en niet op een budgetoverzicht moet staan en hoe we daarna aan de slag kunnen gaan met het saneren van eventuele schulden. De presentaties zijn ook uitgeprint en uitgereikt aan de budgetmaatjes, samen met nog aanvullende informatie die handig kan zijn bij het werk als budgetmaatje. De tweede en derde cursusavond zijn inmiddels gepland en beloven ook interessante avonden te worden met medewerking van Annemieke Bosma van Bureau Benedictus uit Garyp en Anna Schotanus van AS Trainingen uit Balk.
Is Budgetmaatje iets voor u? Er is zeker weer ruimte voor nieuwe maatjes. Aanmelden kan voor Súdwest Fryslân bij Sandra Kwakman (skwakman@solidairfrieslamnd.nl) en Robert Colijn (rcolijn@solidairfriesland.nl) voor Noordoost Fryslân.
Zie ook deze pagina op LinkedIn:
https://www.linkedin.com/posts/annemieke-bosma-b3a37616b_budgetmaatjes-schulden-schuldhulpverlening-activity-6854073044319657985-8Qn1