Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Buiten Re Integratiecentrum (RIC) Fryslân

Buiten RIC Leeuwarden

Kun je na detentie hulp gebruiken bij het voortzetten  van de praktische zaken die in het RIC PI Leeuwarden zijn opgestart? Maak dan gebruik van het Buiten RIC Leeuwarden!

VOOR WIE

Het Buiten RIC biedt hulp aan (ex-) gedetineerden uit de provincie Friesland die een einddatum in zicht hebben en die tot circa 6 maanden uit detentie zijn ontslagen. Ook bieden wij ondersteuning aan betrokkenen indien zij vragen hebben over detentie en zorg.

WAT

We bieden ondersteuning op de leefgebieden: werk, scholing en inkomen, wonen, zorg, schulden & gemeente praktische zaken.

WAAR

Afspraken vinden plaats in het RIC van de Penitentiarie Inrichting van Leeuwarden en vervolgen zich buiten in de thuissituatie of in het wijkgebouw bij het Sociaal Wijkteam.

HOE

Verwijzing kan op verschillende manieren:

  • In het RIC PI Leeuwarden via de casemanager of met een loopbriefje van de afdeling, op dinsdag van 10:00 – 14:00 uur of op afspraak
  • In het Buiten RIC op afspraak via 06 – 239 507 42 of via info@exodussupport.nl
DOOR WIE

De vrijwilliger van Exodus die mogelijk vanuit het RIC PI Leeuwarden mee naar buiten gaat, kijkt samen met jou hoe je de praktische zaken weer op orde kunt brengen. In overleg met o.a. de casemanager, de sociaal werker van het wijkteam, de toezichthouder van de reclassering, de gemeente en andere betrokkenen werk je aan structuur in je dagelijkse leven.

>> Download hier de folder van Buiten RIC Leeuwarden