Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Budgetmaatje Fryslân: maatjeswerk op maat

Binnenkort starten er weer nieuwe trainingen voor het project Budgetmaatje. Gebleken is dar er ook door corona meer mensen in financiële problemen zijn gekomen. Budgetmaatje Fryslân is een project waarbij vrijwilligers mensen ondersteunen die financieel zijn vastgelopen of dat dreigen te raken. Budgetmaatjes zijn getraind om op een laagdrempelige en persoonlijke manier hulp te bieden aan mensen met financiële problemen.

Wie?

Budgetmaatjes zijn vrijwilligers die getraind zijn om op een laagdrempelige en persoonlijke manier steun te bieden aan mensen met financiële problemen.

Wat

In het project Budgetmaatje Fryslân kunnen mensen die financieel zijn vastgelopen of dat dreigen te raken, gekoppeld worden aan een vrijwilliger. Het Budgetmaatje biedt de hulpvrager sociale en praktische ondersteuning en helpt om (weer) grip te krijgen op zijn of haar financiën.

Voor wie

mensen die moeite hebben met hun financiële administratie, schulden hebben of hierin dreigen te raken. (Er moet wel uitzicht op zijn dat de hulpvrager het uiteindelijk (weer) zelf kan. En de hulpvrager moet bereid zijn zelf aan zijn/haar situatie te willen werken.)
vrijwilligers die affiniteit hebben met (financiële) administratie en die 1 dagdeel in de week beschikbaar zijn.

Hoe

Gedurende 1 dagdeel per week kan een Budgetmaatje ondersteuning bieden aan een hulpvrager, en hem of haar helpen zijn financiën op orde te krijgen. Het kan gaan om steun in de aanloop naar of tijdens een traject van schuldsanering, maar ook daarna om de financiële huishouding op orde te houden.

Aanmelding: via dit formulier