Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bezoekers Wenkeamer: ‘Samen eet je meer dan alleen’

Bezoekers Wenkeamer: ‘Samen eet je meer dan alleen’

De Warme Woonkamer voorziet in een behoefte. Dat zeggen wij niet alleen, dat zeggen ook de bezoekers van ‘De Wenkeamer fan Ternaard’, die elke donderdagmorgen geopend is. Vrijwilligers gingen met vaste gasten in gesprek.

Wij zien u geregeld in de Wenkeamer, wat trekt u zo aan op deze ochtenden?
“Het is er gezellig, we ontmoeten dorpsgenoten. Ik plan op de donderdag geen andere dingen dan alleen de Wenkeamer. Ik kom ook om het project te steunen, want ik vind het een mooi initiatief. Ik ben niet zo mobiel, maar doordat ik hier dichtbij woon behoort dit nog tot de mogelijkheden.”

Hoe ervaart u het moment van koffiedrinken?
“Heel gezellig.”

Wat vindt u van de warme maaltijden, die gekookt worden door vrijwilligers?
“Respect voor de vrijwilligers! Alleen eten is niet gezellig, dus kook ik niet elke dag. Samen eet je meer dan alleen, omdat het zo gezellig is. Je hoeft even niet zelf te koken. Het eten is smakelijk en gevarieerd.”

We hebben één keer in de maand een activiteit. Is dit voor u een toevoeging?
“Jazeker, de bingo van afgelopen keer was erg leuk. Ik weet niet of ik kom wanneer er yoga is. Informatie over criminaliteit met betrekking tot geldzaken lijkt me wel interessant.”

Hoe kunnen we volgens u nog meer mensen bereiken, naast de flyers, posters, berichten op sociale media en persberichten die we nu gebruiken?
“Mond-op-mond-reclame is de beste manier. Sommige mensen zijn eerst wat terughoudend, zo van: wat is dit nou weer? Maar als je er dan iets over vertelt, willen ze wel een keertje komen kijken.”

Wat vindt u ervan dat we elke donderdag open zijn?
“Het paadje moet warm blijven, elke week is het beste. Je hoeft jezelf nooit af te vragen: is het nu of is het volgende week? Ook voor nieuwkomers is dit het handigst.”

We bedanken alle gasten die aan dit interview hebben meegewerkt en hopen hen nog vaak te kunnen verwelkomen!