Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ben jij onze nieuwe coördinator friend4friend regio Smallingerland?

Friends4Friends

Het gaat om een tijdelijke functie tot 1 februari 2024 voor 16 uur per week. Als het project doorloopt na 01-02-2024 dan is, bij goed functioneren, verlenging mogelijk.

Wegens het vertrek naar een andere baan van onze huidige coördinator, zoekt Solidair Friesland per direct een coördinator voor Smallingerland. Je gaat verder met de opbouw en uitbouw van ons Friend4Friend-netwerk in deze regio.

Friend4Friend is een project in het kader van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Meer informatie vind je via deze link: Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd | ZonMw

Wie zijn wij?

Solidair Friesland heeft aandacht voor mensen in een kwetsbare positie en voor de kwetsbaarheid van de samenleving en van de aarde. Solidair Friesland ondersteund mensen om er voor elkaar te zijn. Vanuit gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Goede sociale ideeën ondersteunen we met kennis, vaardigheden en ons netwerk. Wij werken projectmatig en duurzaam. Projectmatig wil zeggen dat rondom verschillende thema’s verschillende acties ontwikkeld worden. Solidair Friesland heeft daardoor heel diverse projecten. Voor meer informatie over ons kun je kijken op www.solidairfriesland.nl

Wat is Friend4Friend? 


Friend4Friend koppelt jonge nieuwkomers en statushouders. Het gaat om jongeren in de leeftijd van 16-30 jaar. Jongeren trekken een halfjaar lang intensief – gemiddeld 4 uur per week – met elkaar op. Wekelijks hebben ze onderling contact en doen samen leuke dingen. Daarnaast doen ze vrijwilligerswerk. Jongeren die elkaar anders niet zo snel ontmoeten leren elkaar en elkaars leefwereld kennen door samen iets te doen. Jongeren ontdekken en ontwikkelen hun talent, leren daarbij van elkaar en vergroten hun sociale netwerk. Samen leveren ze een bijdrage aan de samenleving. Kijk voor meer informatie op www.friend4friend.nl

Wat ga je doen? 


Je bent als coördinator friend4friend in de gemeente Smallingerland verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van het kleine netwerk van personen en organisatie. Het is tevens je verantwoordelijkheid om jonge nieuwkomers, statushouders en nederlandse jongeren te werven, te matchen en te begeleiden. Je draagt er zorg voor dat er voor 1 februari 2024 30 koppels zijn gerealiseerd en begeleid.
Het is jouw taak om jongeren te bereiken en te enthousiasmeren. Na de koppeling van jongeren verzorg jij de koppeling aan vrijwilligersactiviteiten. Ook hierin voorzie je in goede begeleiding. Het is belangrijk dat je aan kunt sluiten bij de wensen en behoeften van de jongeren die koppels vormen. Je werkt (op afstand) samen met andere coördinatoren (Groningen, Assen, Noordoostpolder en Leeuwarden) en je wordt aangestuurd door de projectleider.

Wat vragen we van je?
 • Je hebt relevante MBO of HBO opleiding (of aantoonbaar werk- en denkniveau).
 • In de praktijk blijkt duidelijk dat je affiniteit hebt met de doelgroepen vluchtelingen/migranten en jongeren.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het effectief werven en begeleiden van vrijwilligers.
 • Netwerken en verbindingen maken gaat je makkelijk af.
 • Je hebt frisse ideeën die je weet om te zetten in concrete acties
 • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden en kan goed organiseren.

Daarnaast:

 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt respect voor verschillende levensovertuigingen en bent zelf integer.
 • Je bent bereid om ook buiten kantooruren en in het weekend te werken.
 • Je werkt mee aan het verzamelen en vastleggen van gegevens om de voortgang en resultaten van het project te monitoren.
 • Je woont in de provincie Fryslân.
Wat bieden wij?

Een zelfstandige en uitdagende functie met veel vrijheid om met eigen ideeën te komen. Je werkt in een informele organisatie met een klein team. Solidair Friesland is een inspirerende organisatie die je uitdaagt om mens voor mensen te zijn. Je kunt, in afstemming met je directe collega’s je eigen uren indelen. Je krijgt een tijdelijk dienstverband tot 01-02-2024. Als het project doorgaat na 01-02-2024 is verlenging een optie.
Je vergoeding zal, afhankelijk van opleiding en ervaring, liggen tussen euro 2.564 – euro 3.069 (bij full time werk). We hebben uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). We volgen de CAO Sociaal Werk. Er geldt een proeftijd van een maand.
Als je belangstelling hebt ontvangen we graag jouw motivatiebrief en cv via vacature@solidairfriesland.nl. Je kunt tot en met 4 mei 2023 reageren.
Wil je meer informatie leg dan contact met de projectleider Caroline Doelman, 06-44209882.
De sollicitatiegesprekken zijn gepland op vrijdag 11 mei. Op 8 mei hoor je of je uitgenodigd bent.

Katholiek Steunpunt Maatschappelijk Activeringswerk. Bonifatiusplein 21a 8911 JT Leeuwarden

Solidair Friesland