Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bedankt Brecht, Jente, Kyra en Wessel!

Bedankt Brecht, Jente, Kyra en Wessel!

Dit jaar heeft Solidair Friesland kennisgemaakt met het tweedejaarsatelier Social Work van NHL/Stenden. Op de foto – gemaakt bij het vaartochtje door leeuwarden als afsluitende activiteit – staan ze apart, en samen met hun begeleiders vanuit Solidair Friesland.
Een jaar lang hebben vier 2e-jaarsstudenten bij Solidair Friesland stage gelopen. Ze waren onder andere actief als maatje bij Friend4friend, bij het project Netwerk Nieuwkomers en bij DOE.frl voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.
Daarnaast hebben ze ons geholpen bij de kinderactiviteiten voor asielkinderen van het WTC en bij het Arm-en-Rijk-spel op scholen. Het hele jaar door waren ze te vinden bij Solidair Friesland op kantoor en op diverse locaties voor de projecten.
Hun inbreng gaf ons weer extra energie en heeft ons ook geholpen bij het vormgeven van ons stagebeleid. Het was ook voor ons een experiment, en we hebben er veel van opgestoken. We gaan er zeker meer door, en eind augustus komen er weer nieuwe 2e jaar studenten social work van NHL-Stenden!

Bedankt en veel succes bij het vervolg van jullie opleiding!

V.l.n.r.: Staande de 2e jaars-atelier studenten Brecht, Jente, Wessel en Kyra en Robert Colijn, coördinator van DOE.frl en de Woonkamer. Gehurkt Sander Teertsra, coördinator Friend4friend en Noodopvang Leeuwarden en Caroline Doelman, coördinator friend4friend en netwerk Nieuwkomers.