Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Arm en Rijk-spel genomineerd voor de Religieuzenprijs 2021

Een grote verrassing zat er deze week bij de post! Het Arm & Rijk-spel is genomineerd voor de short-list van de KNR-waarderingsprijs 2021! Projectleider Caroline Doelman zal op 4 november de feestelijke bekendmaking van de ‘KNR-waarderingsprijs’ bijwonen.
Extra aandacht voor kinderen in armoede blijft hard nodig.
Scholen kunnen een belangrijke rol in de bestrijding van armoede spelen. Door versterking van die rol krijgen kinderen die opgroeien in armoede de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Solidair Friesland ondersteunt scholen – met een aanpak op maat – in bewustwording, signaleren en bespreekbaar maken van armoede. Ook biedt Solidair Friesland handvatten voor schoolbeleid zodat ieder kind kan meedoen.
Centraal staat het Arm & Rijkspel. Het spel is een beproefde manier om met kinderen vanaf ca. 9 jaar in gesprek te gaan over armoede. Het spel laat spelenderwijs ervaren wat het betekent om weinig of juist veel geld te hebben en wat weinig geld in een gezin betekent. Het doet een beroep op de creativiteit en solidariteit van kinderen om ieder kind mee te laten doen.
Het eerder door de collega’s van de VONK in Brabant ontwikkelde spel is door Caroline verder ontwikkeld. De eerste oplage ‘vloog de winkel uit’. Het spel is gemaakt voor bovenbouw basis- en onderbouw vervolgonderwijs.
Maar geen nood: het spel is opnieuw te bestellen. Neem gerust met Caroline contact op over begeleiding van een project over armoede op school of over training van spelbegeleiders.
We willen het spel graag verder het land in krijgen en armoede breed bespreekbaar maken. We horen geregeld terug dat het spel vaak gespeeld wordt en dast het leerkrachten en ouders helpt om financiële zorgen te bespreken en naar oplossingen te zoeken. En wat ook leuk is: we horen ook dat de kinderen het spel leuk vinden en zelf graag spelen!
Het spel incl. handleiding kost € 50,00. Kwantumkorting is mogelijk.