Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Appeltjes van Oranje: stem tussen 12 en 22 januari op Friend4Friend!!

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en de winnaars van de vorige editie

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en de winnaars van de vorige editie

Hoera en goed nieuws! Friend4friend maakt kans op een Appeltje van Oranje. Begin 2022 is er de spannende Appeltjes van Oranje verkiezing en kan er van 12 tot en met 21 januari op friend4friend gestemd worden. We zijn als jonge organisatie trots op onze jongeren, coördinatoren en vrijwilligers dat we meedingen naar deze eervolle erkenning en prijs. We laten je in het nieuwe jaar weten hoe je op friend4friend kunt stemmen. Met jouw steun en stem gaan we voor ons appeltje! 
Friend4friend is er voor jonge Nederlanders en nieuwkomers die na een intakegesprek als duo aan de slag gaan voor de samenleving. Friend4friend vindt dat de samenleving beter wordt als je elkaar leert kennen, en dat je gelukkiger wordt als je iets doet voor een ander. Friend4friend brengt deze twee aspecten samen. De koppels gaan aan de slag als vrijwilliger en oefenen de taal. Zo leren de deelnemers elkaars leefwereld kennen en ontstaan er vriendschappen voor het leven.

Solidair Friesland doet mee aan het landelijke project Friend4Friend en is genomineerd voor een Appeltje van Oranje.
Stem je ook op Friend4Friend? En wil je de link doorsturen naar jouw contacten?
Alvast bedankt! En doe het wel een beetje snel want je hebt nog maar een week.

Hierbij de link naar de stempagina van Friend4Friend: https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/friend4friend

Uitgereikt door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en ervoor zorgen dat mensen weer mee kunnen doen in de samenleving. De Appeltjes van Oranje worden in mei 2022 voor de twintigste keer uitgereikt. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Over de Appeltjes van Oranje

Het thema van de Appeltjes van Oranje dit jaar is ‘Kansengelijkheid voor álle jongeren’. Denk daarbij aan een maatjesproject dat jongeren aan elkaar koppelt, een initiatief dat jonge vluchtelingen leeftijdsgenoten laat ontmoeten of een project dat met hulp van jonge vrijwilligers steun biedt aan LHBTIQ+-jongeren. De Appeltjes van Oranje worden toegekend aan drie initiatieven.

Friend4Friend gaat binnenkort ook van start in de regio’s rond Drachten en Leeuwarden. Aanmelden om mee te doen bij de projectleider Caroline Doelman via cdoelman@solidairfriesland.nl

Daarvoor zijn we op zoek naar coördinatoren. Iets voor jou?
Neem dan contact op met teamleider Jan Bosman via jbosman@solidairfriesland.nl