Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Afscheid en nieuwe plannen bij friend4friend

friend4friend

De afgelopen maanden is er veel gebeurd binnen het project friend4friend. Er werden verschillende groepsactiviteiten ondernomen, er werd afscheid genomen en kennisgemaakt, er werd geëvalueerd en er werden nieuwe plannen gemaakt. Coördinator Caroline Doelman geeft een update.

Op 1 mei hebben we afscheid genomen van Sander Teertstra als coördinator van friend4friend Smallingerland. Hij heeft een nieuwe functie als teamleider in de ouderenzorg. Wij wensen hem veel succes toe in deze nieuwe baan!

Per 1 juli treedt Sanne Veenstra in dienst als coördinator friend4friend. Zij heeft ervaring met coaching van jongeren en is bekend in Smallingerland.

Na het vertrek van Sander heeft Marina Ghattas zorggedragen voor friend4friend Smallingerland. Marina is tweedejaars Social Work en doet bij Solidair Friesland haar praktijkatelier. Zij zal van september tot februari een dag in de week bij ons in dienst komen om de coördinatoren te ondersteunen bij hun werk en om nieuwe ideeën uit te werken.

Beleidsadvies

Marina en haar medestudent Laura de Vries hebben in het kader van hun opleiding een beleidsadvies geschreven voor friend4friend. Daarin hebben ze ook meegedacht over een hulpmiddel om te voorkomen dat jongeren voortijdig uitvallen bij friend4friend. Hun ideeën over een website of app, meer begeleiding en het vaststellen van een halfjaarprogramma zullen verder verkend en uitgewerkt worden.

Onder het motto van verbindingen leggen en vernieuwing zijn er contacten gelegd met onder andere festival Welcome to the Village, Gamechangers, Stichting Present en Jong Present. Wat kunnen we samen doen? Hoe kunnen we elkaar versterken en welke kruisbestuiving is er tussen de verschillende organisaties? Dat zijn de vragen die verder uitgewerkt worden. Ook het idee van een friend4friend-week wordt onderzocht.

Tot slot is Solidair Friesland als penvoerder van friend4friend Noord-Nederland druk bezig met een nieuwe subsidieaanvraag voor de periode 2024-2027. Friend4friend is een traject in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd en daagt jongeren uit hun talenten te ontwikkelen, anderen te ontmoeten en iets te doen voor de samenleving.

Samen een vuurtje maken

De afgelopen periode zijn er verschillende groepsactiviteiten in Leeuwarden geweest. Op 31 mei heeft een groep van veertien jongeren een outdoor-activiteit gedaan. Samenwerken op de stormbaan en tijdens survivalactiviteiten, in actie komen met boogschieten en samen een vuurtje maken en brandend houden. Een erg geslaagde middag!

Op 14 juni was er een creatieve workshop met acht jongeren, waarbij we elkaar weer wat beter hebben leren kennen. We tekenden waar we goed in zijn, ons lievelingseten, het dier dat we zouden willen zijn en welke hobby’s we hebben. “Het was leuk, want we hebben veel gelachen”, aldus een van de jongeren na afloop.

Zowel in Smallingerland als in Leeuwarden worden de trajecten zo langzamerhand afgerond. Op 5 juli gaan de deelnemers in Leeuwarden varen en daarna met elkaar eten. Ook zullen dan een aantal certificaten worden uitgereikt aan jongeren die het traject hebben afgemaakt.