Facebook icon  twitter-icon
Menu

New@Home van start met 28 koppelingen

 

In het najaar is een nieuw traject van New@Home gestart met werving en training van maatjes die veelal afkomstig zijn van de sociale opleidingen van de Friese Poort of NHL Stenden. In november was het zo ver dat 28 leerlingen van de Internationale Schakelklas kennis maakten met hun maatje. Dat is altijd weer een spannend moment omdat zowel maatje als jongere ineens kennis maakt met een wildvreemde.
Een maatje doet vooral leuke dingen met de jongere, maakt wegwijs in Nederland, helpt met de taal en andere praktische zaken. Dat helpt jongeren zelfverzekerder worden en haalt ze soms ook uit een sociaal isolement. Maar niet alleen jongeren hebben baat bij een maatje, ook de maatjes zelf leren op een leuke manier veel van dit maatjesproject. Zeker als zij dit doen voor hun opleiding, is het een mooie manier om te werken aan doelstellingen, te oefenen met verschillende gesprekstechnieken en kennis te maken met andere culturen.
In februari/maart start een nieuw traject van New@Home in Sneek, maar ook in Leeuwarden zijn er mogelijkheden voor zowel vrijwilligers als studenten om maatje te worden. Geïnteresseerd? Neem contact op met Caroline Doelman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .