Facebook icon  twitter-icon
Menu

Fotogalerie: The Heart Way


M25 Jongerenweekend in Sneek
10-12 oktober 2014


Jongerenweekend 2014

Ook dit jaar was het M25-jongerenweekend een succes! 23 jongeren uit heel Friesland ontdekten tijdens dit weekend in Sneek hoe ze hun geloof handen en voeten kunnen geven. Uiteraard ging dit gepaard met een hoop gezelligheid en leuke activiteiten, zoals een dropping, film kijken, het bijwonen van een viering en het rechtbankspel. Het werk van barmhartigheid dat dit jaar centraal stond, was 'de gevangenen bezoeken'.

Het verhaal van een ex-gedetineerde op zaterdagochtend maakte veel indruk: 'Een indrukwekkend verhaal. Ik vond het knap dat hij zo eerlijk over zijn leven kon vertellen. Respect voor deze man!' (Femke)

Uit de evaluatieformulieren bleek dat voor de meeste jongeren het doen van vrijwilligerswerk op zaterdagmiddag met stip op nummer 1 stond. Er is in vier groepen op verschillende plekken vrijwilligerswerk gedaan, waaronder het opknappen van een tuin: 'Fijn om te zien hoe dankbaar het stel was. Ik was wel moe erna, maar dat is een goed gevoel.' (Esther) En iemand uit een andere groep: 'Zaterdagmiddag zijn we lekker op stap geweest met een groep meervoudig gehandicapten. Ook al regende het wel op een gegeven moment, ze hadden wel een supergezellig dag vol humor en lachen. Dat wij ze dat konden geven, maakte mij ook aan het glimlachen.' (Marije) Kortom, een 'helemaal fantastisch' (Wiebe), gezellig en zinvol weekend. Volgend jaar weer!

Meer info:

Elziena Taute, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2130046.
Volg ons ook op Facebook: www.facebook.com/JongerenweekendSolidairFriesland.