Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

23 & 24 september Friend4Friendweekend in Sneek

Friend4friendweekend in Sneek

Friend4friend is een MDT-project (Maatschappelijke Diensttijd) dat jonge nieuwkomers koppelt aan jonge Nederlanders in de leeftijdscategorie van 16-27 jaar. In de duo’s wordt samen opgetrokken om elkaar en elkaars cultuur te leren kennen. Daarnaast wordt er samen vrijwilligerswerk gedaan om bij te dragen aan de samenleving en zijn er groepsbijeenkomsten waarin o.a. talentontwikkeling centraal kan staan.

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september organiseren we vanuit Solidair Friesland een friend4friendweekend. De start zal zijn op vrijdag om 17.00 uur (16.30 inloop) en het einde is op zaterdag rond 16.00 uur.Dit weekend zal vol zitten met allerlei uitdagende kennismakingsspellen, heerlijk eten, talentontwikkeling en kennismaken met vrijwilligerswerk: alle speerpunten uit het friend4friendproject.  Dit weekend wordt georganiseerd voor alle jongeren die het leuk vinden om met een leeftijdgenoot uit een andere cultuur op te trekken en die ook graag samen een steentje bij willen dragen aan de maatschappij.  Het weekend is vooral bedoeld voor jongeren die in of rondom de gemeente Súdwest-Fryslân wonen. Tijdens het weekend wordt er aandacht geschonken het leren kennen van elkaar en kunnen de eerste duo’s gevormd worden.

In de uitnodiging (pdf) wordt aangegeven hoe de jongeren zich kunnen aanmelden. Voor de jongeren is het weekend kosteloos. Daarnaast is ook de friend4friendfolder bijgevoegd. Wij willen u vriendelijk verzoeken om deze in uw netwerk te verspreiden. Indien gewenst kunnen wij ook een keer een presentatie over friend4friend komen geven.
Voor verdere informatie over het project kunt u altijd de website van friend4friend raadplegen: Welkom bij friend4friend.

> Flyer Friend4Friend: Gezocht! Jonge Nederlanders en nieuwkomers die de wereld willen verbeteren
> Uitnodiging Friend4Friendweekend in Sneek
> Naar de website van Friend4Friend